Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık ve İlaç Teknoloji Merkezi (LHUSTEK) ve Lokman Hekim Üniversitesi Sağlıkta İnovasyon ve Simülasyonla Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (LHUSİNERG) birlikteliği ile organize edilen “Sağlık Sektöründe 3B Yazıcıların Kullanımı temalı Sektör Liderleri Çalıştayı” 4 Ağustos 2022, Perşembe günü  gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarını Mütevelli Heyeti Başkanımız Sn. Dr. Mehmet ALTUĞ’un yaptığı çalıştayımıza 3D yazıcı üreticileri, bu alanda AR-GE çalışması yöneten firmalar ve akademisyenler katılım sağladı. Dr. Mehmet ALTUĞ konuşmasında “Bugün burada 3 Boyutlu Yazıcı üreticileri ve bu yazıcıları sağlık sektöründe kullanan kurumlar, girişimciler ve akademisyenlerle bir aradayız. İstiyoruz ki; yapılan bu çalışmalar daha çok konuşulsun, birbirimizin yaptığı çalışmalardan daha fazla haberdar olalım, dünyadaki çalışma örneklerini hep birlikte masaya yatıralım. Birlikten güç doğar anlayışını yaşatalım ve ortaya somut bir çalışma koyalım.”  ifadelerine yer vererek 3B Yazıcı teknolojilerinin öneminin altını çizdi.

Çalıştayımıza LHUSTEK, LHUSİNERG, BİOVALDA, 3D3 Teknoloji, infoTRON ve Sosyal İnovasyon Ajansının ekiplerinden katılım sağlandı.

Ülkemizde ve dünyada gittikçe değer kazanan 3B yazıcı teknolojisindeki gelişmeleri, çalıştaya katılım sağlayan firmalar ve akademisyenler çalışmalarından örnekler vererek detaylı bir şekilde aktardılar. Sektör Liderler Çalıştayı kapsamında yapılan fikir alışverişleri sayesinde yeni proje iş birliklerinin temelleri atıldı.